Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Nyttorna med ett styrsystem för kommunal snöröjning och halkbekämpning

Evenemang

Information om evenemanget

onsdag 15 mars 12:00 - 15:00

Mötesplats Framtidsvägen 14 i Växjö, lokal Celsius

Kan ett styrsystem baserat på IoT-teknik hjälpa oss att minska kostnaderna för snöröjning och halkbekämpning, utan att tumma på kvalitén? Förenklas vårt planerings- och uppföljningsarbete?

Arbetar du på kommunalt eller statligt på teknisk förvaltning med ansvar för vinterinsatser, eller har intresse för utvecklingsprojekt baserat på IoT-teknik – då vill du inte missa detta event.

Här bjuder vi in till att ta del av våra lärdomar från Växjö, samt öppnar upp för erfarenhetsutbyte tekniska förvaltningar emellan avseende snöröjningen.

Datum: 15 mars, 12.00 – 15.00

Plats: Mötesplats Framtidsvägen 14 i Växjö, lokal Celsius

Sänds digitalt: Nej.

Program:

12.00-12.45 Lunch – Wrap med dryck

12.45 Registrering (kaffe)

13.00-15.00 Program med talare från: Växjö kommun, Tekniska förvaltningen och teknikleverantören Klimator.

Du kommer få höra om effekterna av det utvecklingsprojekt som bedrivits i Växjö för att optimera snöröjnings och halkinsatser. Att snöröja och halkbekämpa är inte svårt i sig, men det är svårplanerat och kostsamt. Här delar vi med oss av våra erfarenheter och resultat av ett utvecklingsprojekt baserat på IoT-teknik som resulterat i ett styrsystem för snöröjningen, vilket testats i drift under två vintersäsonger i Växjö. Fler kommuner som implementerat liknande system kommer att närvara och vi bjuder in till dialog och erfarenhetsutbyte.

Eventet är kostnadsfritt.

Föranmälan krävs – sista anmälningsdag 8 mars. Länk till anmälan hittar du här! Länk till annan webbplats.

Arrangör är Växjö kommun med partners, genom Diaccess-projektet, med finansiering av EU-programmet Urban Innovative Actions.