Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Samverkansträff - Framtiden för Smarta Städer och Hållbart Byggande

Evenemang

Information om evenemanget

onsdag 22 maj 10:00 - 16:00

Framtidsvägen 14, Växjö

Växjö Linnaeus Science Park hälsar er varmt välkomna till en unik samverkansträff som fokuserar på att forma framtidens smarta städer och hållbara byggande.

Detta event är en möjlighet att samlas och inspireras av föredrag från ledande aktörer inom området, där vi tillsammans utforskar innovativa lösningar för att möta gemensamma utmaningar kring hållbarhet och stadsutveckling.

Dagen kommer att präglas av en dynamisk agenda med interaktiv dialog, nätverkande och föreläsningar som ger insikt och inspiration. Vi kommer att lyfta fram aktuella projekt och initiativ, inklusive framsteg inom Bäckaslöv-området i Växjö samt Alvestas projekt inom Aringsås, för att ge en helhetsbild av den regionala utvecklingen.

En del av samverkansträffen kommer att vara fokuserad runt teknologiska framsteg och deras roll inom hållbart byggande och smarta städer. Vi kommer att fördjupa oss i visualiseringsverktyg såsom digitala tvillingar, AR och VR-lösningar som revolutionerar byggprocessen genom ökad effektivitet och precision. Dessutom kommer vi att belysa hur AI-teknik kan integreras för att skapa ännu smartare och mer hållbara städer, samt förbättra arbetet inom byggprocessen.

Linnéuniversitetet kommer att dela insikter från deras senaste projekt ”Competitive timber structures” och dess potential för att bidra till utvecklingen inom bland annat smarta städer och hållbart byggande. Dessutom kommer Växjö kommun att ge en uppdatering om deras perspektiv på övergången från trä som byggnadsmaterial till ett mer övergripande hållbart perspektiv inom intelligent stadsutveckling.

Avslutningsvis kommer vi att sammanstråla i en workshop för att definiera och prioritera fokusprojekt som kan driva våra gemensamma mål framåt. Genom att skapa en stark plattform för samarbete inom hållbart byggande och smarta städer, strävar vi mot en mer hållbar och livskraftig framtid för oss alla. Kom och var med och forma framtiden tillsammans!

Välkomna!

Eventet är kostnadsfritt och arrangeras som en del av DigIT Hub Sweden – ett initiativ som hjälper företag och offentlig sektor i södra Sverige att digitalisera. Har du frågor eller önskemål, kontakta gärna: fredrik.lindblad@vaxjo.se