Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

AI-matcha ert företags kompetensbehov mot ukrainska talanger

Nyhet

Genom projektet Switch to Sweden kan ditt företags efterfrågan på kompetens nu matchas mot talanger från Ukraina. Tjänsten, som främst är inriktad på digital kompetens/tech/it, gör matchningarna mellan företagens kompetensbehov och talangernas kompetens med hjälp av artificiell intelligens.

Många människor befinner sig på flykt undan kriget i Ukraina. För att hjälpa dem görs insatser av såväl privatpersoner som organisationer. Switch to Sweden är sedan 2021 ett Vinnova-finansierat projekt för matchning mellan internationell talang och svenska arbetsgivare. Projektet drivs av Linköpings Science Park i samarbete med andra svenska science parks inom branschorganisationen Sveriges inkubatorer och science parks (SISP) där Växjö Linnæus Science Park är medlem.

Inom projektet ges nu möjlighet att med artificiell intelligens matcha ukrainska talanger med företagens kompetensbehov runt om i hela landet. Efter AI-matchningen godkänner de båda parterna varandra och ett kortare digitalt möte hålls för att skapa en relation som sedan kan övergå i en rekryteringsprocess hos företaget. Hitintills har ungefär 100 bolag blivit ihopkopplade med 75 ukrainska kandidater.

- Vi uppmanar nu företagen i vårt nätverk att registrera sina kompetensbehov i databasen, säger VD Fredrik Lindblad och tillägger att det känns bra att vara en del av den branschorganisation (SISP) som snabbt kunnat gå samman och bidra till en förbättrad situation för många människor.

Registrera er profil för matchning här

Länk för arbetsgivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länk för ukrainska talanger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om initiativet på Linköping Science Parks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Swedish Incubators and Science Parks in solidarity with Ukraine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sprid gärna information om detta för att bidra till att initiativet växer!