Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Vi söker affärsutvecklare digitalisering och visualisering

Nyhet

Växjö Linnæus Science Park söker en driven individ som kan ansvara för att bygga upp vårt VR/XR lab tillsammans med våra samverkansaktörer. Vi behöver din hjälp att skapa immersiva upplevelser som skall komma till praktisk nytta i näringslivet. Vi använder oss idag av olika HMD:er och vi har ett helt unikt Omnideck i vårt lab. Hårdvaran som vi har, och kommer investera i, är en nyckel till att skapa förståelse kring teknikens möjligheter som ett bidrag för näringslivets utveckling inom visualisering och digitalisering.

Du ska tillsammans med kollegor inom Visual Sweden ingå i utvecklingsprojekt som är anpassade och skapade för våra förutsättningar och styrkeområden. Din tekniska kunskap ska tillvaratas och utvecklas. Till ditt förfogande finns en organisation som stöttar med designutvecklingsprocesser samt kommunikation med näringslivet.

Växjö Linnæus Science Park är en nod till Visual Sweden vars kärna är samverkan kring visualisering och bildanalys. Vi deltar också i projektet Visual Lift där det finns kompetens och befintliga erbjudanden som vi vill att du bär vidare in i vår organisation. Att vara en aktiv samarbetspartner till Visual Sweden kommer vara en betydande arbetsuppgift.

Du arbetar aktivt för att affärsområdet ska hålla absoluta högsta klass. En viktig del inom uppdraget blir att samordna och marknadsföra affärsområdet på ett sätt där det blir tydligt för företagen vilket mervärde de kan ha av VLSP. Det kan innebära att söka samarbete med olika parter för att initiera hållbara utvecklingsprojekt, ta fram ett slagkraftigt erbjudande och skapa möjligheter för företag att utveckla sina idéer, nationellt och internationellt.

Vi erbjuder dig ett uppdrag där du får stora möjligheter att vara med och utveckla organisationer och företag.

Du rapporterar till VD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning, erfarenhet och kunskaper inom programmering för datorgrafik på hela skalan från scriptbaserade språk, C++-bibliotek till Shaders på GPU-nivå.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av utveckling med Unreal Engine (C++ och Blueprints). Du har påvisad erfarenhet från grafikprogrammering och interaktiva applikationer, särskilt OpenSceneGraph och/eller egen renderingsmotor.

Du är en god samarbetspartner och kommunicerar väl på engelska i både tal och skrift. Vi ser också att du har god förmåga att arbeta självständigt och är självgående samt har god förmåga att ta initiativ.

Specifikt söker vi dig med någon/några av följande kvalifikationer
• 2D/3D-grafik: grafik för realtid, interaktiv grafik
• Grafik API: OpenGL, Direct3D, Vulkan, GLSL/HLSL, OpenSceneGraph
• Programmeringsspråk: C++, Unreal Blueprints, Python
• Unreal Engine med programmering i C++ och Blueprints (3D, lighting, and UMG)
• Erfarenhet av att jobba med Geodata och GIS, alternativt större datamängder
• 3D-animation och fysiksimulering
• Du bör ha god erfarenhet av C++ och grafikprogrammering samt ha erfarenhet av versionshantering och källkodsflöden för Continuous Integration.
• Erfarenhet av utveckling i Unreal Engine är ett krav.
• Även erfarenheter kring webbtekniker är meriterande.

Din vilja att bidra till kommunens vision Växjö kommun är en fantastisk plats att bo, leva och verka på för invånare, företag och besökare idag och i framtiden! samt din förståelse för dynamiken det innebär för ett bolag att förena affärsmässighet med politisk styrning och ditt starka samhällsintresse är nyckelfaktorer för att lyckas i uppdraget.

Om arbetsplatsen

Växjö Linnæus Science Park är ett nytt bolag inom Växjö kommunkoncern och är en arena för utvecklings- och innovationsprocesser som omfattar näringsliv, akademi, samhälle och civilsamhälle. Växjö Linnæus Science Park stödjer det kunskapsintensiva och innovativa näringslivet, inom Växjö kommun och Sydostregionen, till att vara fortsätt världsledande inom sina områden.

Växjö Linnæus Science Park bedriver verksamhet inom områden kopplat till företagsutveckling, nyföretagande och forskning. Fokusområden ligger inom cirkulär ekonomi, smarta staden, skog och trä, och digitalisering. Välkommen till en organisation i ständig utveckling!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 31 augusti, men vi kommer intervjua löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktperson

Fredrik Lindblad
Näringslivschef Växjö kommun
VD Växjö Linnæus Science Park
0470-414 02
fredrik.lindblad@vaxjo.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter 0470-410 00