Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Ledig tjänst: ansvarig visualisering/VR/XR

Nyhet

Vi söker dig som har passion och intresse för interaktiv visualisering. Någon som tillsammans med vårt team kan ansvara för att bygga upp och tillgängliggöra vårt R&D lab (forskning och utveckling). Vi behöver din hjälp att skapa immersiva upplevelser som kan nyttiggöras ute i näringslivet.

Din tekniska kunskap ska tillvaratas och utvecklas. Till ditt förfogande finns en organisation som stöttar med designutvecklingsprocesser samt kommunikation med näringslivet. I vårt lab finns redan idag många olika HMD:er och ett helt unikt Omnideck, rullande golv, för en total VR-upplevelse. Hårdvaran vi har och kommer investera i är en nyckel till att skapa förståelse kring teknikens möjligheter.

VLSP är en nod till Visual Sweden vars kärna är samverkan kring visualisering och bildanalys. Du ska tillsammans med kollegor därifrån ingå i utvecklingsprojekt som är anpassade och skapade för våra förutsättningar och styrkeområden. Vi deltar också i projektet Visual Lift där det finns kompetens och befintliga erbjudanden som vi vill att du bär vidare in i vår organisation.

Noden du ska hjälpa till att utveckla kommer vara en stor del av din tjänst och består av tre områden:

  • Fysisk utställning en plats för regionens bolag att upptäcka och lära vad man kan göra med visualisering.
  • Ett R&D lab en utvecklingsmiljö som stöttar bolag till att ta nästa steg i produktutveckling, bland annat genom att integrera design thinking som metod samt perspektivet cirkulär ekonomi.
  • Kunskapshöjande aktiviteter workshops, seminarier och föreläsningar för bolag inom visualisering.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av mjukvaruutveckling i C++ och Python. Du får gärna ha erfarenhet av utveckling med Unreal Engine (C++ och Blueprints) samt ha använt det för VR-applikationer. Du är en god samarbetspartner och kommunicerar väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser också att du har god förmåga att arbeta självständigt och är självgående samt har god förmåga att ta initiativ.

Specifikt söker vi dig med någon/några av följande kvalifikationer:

  • Mjukvaruutveckling
  • C++ • Python
  • Erfarenhet av VR- och AR-enheter
  • Även erfarenheter kring webbtekniker är meriterande.

Anställningen

Omfattning Heltid
Anställningsform Tillsvidareanställning
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum 2022-10-09
Referensnummer VLSP 2/22

Vi kommer intervjua löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Kontakt

Fredrik Lindblad, Näringslivschef Växjö kommun/ VD
0470-414 02, fredrik.lindblad@vaxjo.se

Fackliga representanter för Vision nås via kontaktcenter 0470-410 00.

 

VÄXJÖ LINNÆUS SCIENCE PARK (VLSP) bedriver verksamhet inom områden kopplat till företagsutveckling, nyföretagande och forskning. Fokusområden ligger inom cirkulär ekonomi, hållbarhet, skog och trä, och digitalisering. Som en oberoende arena för utvecklings- och innovationsprocesser stödjer VLSP det kunskapsintensiva och innovativa näringslivet, inom Växjö kommun och Sydostregionen. Bolaget är nytt och ingår i Växjö kommunkoncern.