Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Elina är ny projektledare för EU-projektet DigIT Hub

Nyhet

Elina Landqvist började 1 juni som projektledare hos oss här på Växjö Linnaeus Science Park. Här följer en liten presentation av vem Elina är och vad hon sysslat med tidigare.

Sedan 1 juni är jag ny projektledare i projektet DigIT Hub som enkelt sagt, ska hjälpa och öka digitaliseringen hos SME (Små och medelstora företag) och offentlig sektor. Jag är projektledare i arbetspaketet som benämns som ”Skills and training” som handlar om att utbilda, dela och förmedla, t ill exempel genom att erbjuda kurser och workshops, studiebsök och andra aktiviteter för kunskapsutbyte. För min del handlar det mycket om att hitta synergier med de erbjudanden och tjänster som vi på Växjö Linneaus Science Park tillhandahåller för att inte behöva börja från grunden och utan i stället arbeta med det som finns och göra det riktigt bra.

Jag kommer senast från Företagsfabriken där jag har varit projektledare för FramInk som är ett projekt för att utveckla framtidens inkubator, samt för innovationshubben i digitaliseringsprojektet Diaccess som handlar om att hitta nya innovativa lösningar på samhällsutmaningar. Innan dess arbetade jag flera år i Växjö kommun på näringslivsavdelningen och med företagsnätverket Expansiva Växjö. Under den tiden var jag även tjänstledig för studier vid Linnéuniversitetet där jag läste Enterprising and Business Development, så jag har en examen i affärsutveckling med inriktning på företagsekonomi, juridik och entreprenörskap. Under min studietid var jag även projektledare för Amårmässan som är en årlig arbetsmarknadsmässa som anordnas för studenter.

Kort om mig som person så är jag född och uppvuxen i Växjö, jag har således inte lämnat Växjö men tycker att det händer så pass mycket att jag under mina 32 år har kunnat få ut det jag vill i en stad. Jag bor för nuvarande i centrala Växjö och spenderar fritiden som många andra med pojkvän, bonusbarn, familj och vänner. Lite kuriosa; Har under många år dansat bl.a. jazz, balett och stepp och varit med i olika musikaler och föreställningar.

Jag ser fram emot en spännande tid med Växjö Linnaeus Science Park!