Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Fredriks hälsning i augusti - Full fart framåt!

Nyhet

Sommaren har verkligen flugit förbi i allt för snabbt tempo och med lite för lite semester. Trots det så har sommaren varit fylld med aktiviteter, jobb, sol och tid med familj och vänner, så batterierna har laddads inför en fantastiskt spännande höst och vinter.

Uppenbarligen är energinivån hög för jag känner ett fantastiskt driv och förhoppning inför höstens alla aktiviteter, möten, seminarier och människor som vi skall koppla ihop oss med. Detta i kombination med att teamet sakta har strålat samman efter sommaren med massa positiv energi. Jag vill välkomna vår senaste teammedlem, Maria Lundin. Hon kommer primärt jobba med vårt EU-projekt (DigIT HUB Sweden) och hon har på ett fantastiskt vis kommit in i teamet och bidrar med kunnande och en strålande personlighet!

Design Thinking

Jag har blandat semestern med arbete och en av de bitarna var att ytterligare sätta mig in i vårt innovationserbjudande som ryms inom ramarna för Design Thinking metodologin, som Stanford profilerar, och som Malin hos oss på Växjö Linnæus Science Park ansvarar för. Det kommer utvecklas flera nya spår inom detta område som kan vara till stor nytta för företag och organisationer som vill kompetensförstärka sig inom detta område, eller för den delen områden som är direkt kopplade till Design Thinking. Jag vill gärna rekommendera att ni har ögonen på våra plattformar för mer information.

Events och aktiviteter

Efter en snabb sammanställning av vårens aktiviteter så kan jag bara konstatera att vi har haft ett högt tempo och har nått ut till väldigt många företag, organisationer och enskilda individer. Detta är otroligt spännande och inspirerande, samt en väckarklocka att vi också har samma möjligheter och utmaningar som andra nystartade bolag. Jag vill helst fokusera på möjligheterna och hur vi kan göra skillnad, där har vi väldigt mycket på gång, både direkt kopplat till Växjö Linnæus Science Park, och inom våra projekt såsom DigIT HUB Sweden med flera.

Vi började hösten starkt med att ha Institutionen för byggteknik (LNU) på besök som därefter följdes av ett gäng företag och nya IT studenter. Detta kommer att följas upp med en samverkansträff gällande hur vi skall kunna möjliggöra bästa förutsättningarna för en hållbar stadsdel. Därefter har vi den första upplagan av Digital skog (21/9-22/9) som samlar aktörer från hela Sverige för att utbyta erfarenheter inom den digitala omställning som skogsbruket står inför.

Detta är bara några smakprov om vad som är på gång, följ oss och anmäl er till våra olika event!

Nu gasar vi igång efter sommaren!

Fredrik Lindblad, VD