Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Ny kommunikatör med inriktning mot DigIT Hub

Nyhet

Lär känna vårt senaste tillskott Maria Lundin som jobbar som kommunikatör i EU-projektet DigIT Hub Sweden. Maria började hos oss 1 augusti och ser med glädje fram emot ett arbete som är både kreativt och nätverkande.

Maria som även kallas Mia är född och uppvuxen i den lilla staden Vadstena som ligger vid Vättern i Östergötlands län. Hon flyttade till Växjö för att studera det treåriga programmet Inrednings- och butikskommunikation på Linnéuniversitetet. Hon har sedan blivit kvar i Småland.

- För nuvarande bor jag i ett hus öster om centrum på området som heter Högstorp. Kortfattat så skulle jag beskriva mig själv som en kreativ själ som ser och visualiserar saker innan de är klara. Jag är en riktig do:er som älskar att ha flera projekt i gång samtidigt och att få saker gjorda. Inredning och odling/trädgård är mina absolut största intressen. Jag blir lycklig av att få vara kreativ helt enkelt och när jag får vara ute i skog och mark.

Maria har jobbat kreativt med kommunikation på olika sätt och har även kunskaper inom event.

- Efter min examen på universitetet började jag arbeta på IKEA Communications i Älmhult med produktionen av 3D-modeller. Till en början som 3D Coordinator och slutligen som Team Leader. Här lärde jag mig mycket inom 3D-branschen och fick upp ögonen för visualisering. Jag träffade också vänner för livet. Efter en tid på IKEA sökte jag mig mot något helt annat och arbetade som driftchef på Hoby Kulle Herrgård i Bräkne-Hoby i Blekinge under 1,5 år. Här hade jag många ansvarsområden, bland annat att ta hand om bokningar för Bed & Breakfast, bröllop, event och konferens. Här fick jag även möjligheten att odla fram en blomsterträdgård vilket jag tyckte var fantastiskt kul!

- På mitt senast jobb arbetade jag som marknadsassistent på Nelson Garden i Tingsryd. Mina arbetsuppgifter var väldigt roliga och varierande. Här producerade jag kataloger, material till kampanjer och mässor, förpackningar, designförslag men även odlingar till bilder och mässor. Mycket kommunikation helt enkelt.


Vad har du för fritidsintressen?


- På fritiden umgås jag gärna med vänner och familj, skapar nya odlings- och trädgårdsprojekt eller renoverar i vårt hus. Min fästman och jag kommer att bli hundägare till en liten tax nu i mitten på september - vilket vi ser fram emot. Så mycket tid och fokus kommer att hamna på vår nya lilla familjemedlem.

Hur trivs du på Växjö Linnaeus Science Park och vad ser du fram emot med att jobba här?


- Jag trivs jättebra här på Växjö Linnæus Science Park och det ska bli så roligt att få kicka igång den här hösten med mitt nya team. Jag ser fram emot att få komma med kreativa idéer, arbeta med kommunikation i olika former och såklart nätverka med nya människor.