Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Visual Lift 2.0 - Nytt projekt inom visualisering

Nyhet

I september blev det klart att det kommer bli en förlängning av projektet Visual LIFT, där Växjö Linnaeus Science Park är nod. Under ett antal år har det etablerats ett arbetssätt och nätverk kring avancerad visualiseringsteknik. Syftet är att hjälpa små och medelstora företag (SMF) i alla branscher att komma närmare visualisering och visa på hur visualisering kan vara en motor i transformationen mot digitalisering, i stort och smått, till exempel digitala tvillingar av produktionsanläggningar.

Med den senaste visualiseringstekniken ska företag få hjälp med att visa upp och kommunicera kring exempelvis produkter, produktionssystem och leveranssäkerhet.

Du som SMF kan få hjälp av experter från universitetet att hitta en väg framåt i era utmaningar. Projektet kan hjälpa ditt företag med lösningar inom:

  • Kommunikation genom visuella 3D-representationer
  • Digitala och virtuella tvillingar
  • Visualisering av data
  • Tillgång till unika visualiseringslabb

Vill du veta mer om hur du som SMF kan ta del av och utvecklas med oss? Läs mer här: och kontakta Louise Brolin; louise.brolin@vaxjo.se

 

Projektet Visual LIFT riktar sig mot små och medelstora företag och är finansierat av Europeiska Regionala Utvecklings Fonden. Basen är Norrköping och Visualiseringscenter C, där ett särskilt labb byggts för att ge företag möjlighet att testa teknikerna. Dessutom finns flera noder med minilabb hos oss på Växjö Linnaeus Science Park, men även; Curt Nicolingymnasiet i Finspång, Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) i Eskilstuna, Alfred Nobel Science Park i Örebro, Automation Region i Västerås.