Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

AI Sweden

Genom att vara en del av AI Swedens nätverk
fungerar vi som en katalysator för företag och organisationer
i Kronobergs län, som har ambitionen att generera hållbart
värde med hjälp av AI.

Sedan hösten 2023 är Växjö Linnaeus Science Park en nod för AI Sweden i Kronobergs län. Som samarbetspartner till AI Sweden är vi del av att bygga ett robust och attraktivt AI-ekosystem som driver organisationer att använda AI för att lösa centrala affärs- och samhällsutmaningar.

AI har möjligheten att effektivisera en mängd olika uppgifter och skapar nya möjligheter för svenska företag och den offentliga sektorn. Att bygga kunskap och ta steg mot användning av AI är avgörande för att främja innovation, öka produktivitet och förbättra konkurrenskraft. Genom samarbetet med AI Sweden ger vi beslutsfattare möjligheten att förstå och strategiskt implementera AI för att maximera dess värde oavsett bransch.

Växjö Linnaeus Science Park jobbar nära AI Sweden och våra företag för att sprida kunskap och skapa nätverksmöjligheter där företag och offentlig sektor kan få stöd och hjälp att driva frågorna internt i respektive organisation.

Vill du veta mer om samarbetet med AI Sweden?

Magnus Mörstam

Change Agent - AI Sweden

magnus.morstam@ai.se

AI Sweden

AI Sweden är det nationella centret för tillämpad AI och samlar mer än 120 partners från offentlig och privat sektor samt akademi. Tillsammans investerar aktörerna i att generera verktyg och resurser för att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och förbättra livet för alla som bor i Sverige.

AI Sweden

Nyheter  • Torsdagen den 21 mars var vi på plats på Visualiseringscenter C i Norrköping när invigningen av Norrköpings digitala tvilling ägde rum. Denna visualisering av Norrköpings stad kan nu upplevas och utforskas genom en tredimensionell karta - antingen i domteatern, på touchskärm eller som fysisk 3D-modell. Detta skapar möjligheter att upptäcka staden på helt nya sätt.


  • Det känns kul att kunna reflektera över den senaste Earth Week och den unika möjlighet vi erbjöd tillsammans med Visualiseringscenter C i Norrköping. Tillsammans välkomnade vi skolklasser från årskurs tre till nio till en föreställning - "Chemistry of Life" i den imponerande Geodomen. Detta var mer än bara en filmvisning. Det var en resa som utforskade kopplingen mellan allt levande på vår planet.


  • Under Earth Week bjöd vi på Växjö Linnaeus Science Park in skolklasser till Växjö konserthus för en unik möjlighet att uppleva en föreställning i geodomen från Visualiseringscenter C i Norrköping. Detta var en satsning för att uppmärksamma Earth Week och teknisk innovation bland framtidens
    entreprenörer.

Nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av allt spännade
som händer på Växjö Linnaeus Science Park!

Kontakta oss

Vi kan svara på frågor gällande våra fokusområden,
nätverk, samarbeten, labbmiljöer, event, projekt med mera