Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Visual Sweden

Växjö Linnaeus Science Park är sedan hösten 2022 en nod
för Visual Sweden och Visualiseringscenter C, i Kronobergs län.
Genom att vara en del av Visual Swedens nätverk finns tillgång
till Europas mest attraktiva innovationsmiljö
för visualisering och bildanalys.

Med avancerad visualiseringsteknik kan företag och organisationer lättare kommunicera sitt värdeerbjudade och använda sin data för att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga.

I vårt visualisation lab visar vi exempel på digitala tvillingar, virtuella världar och direktuppkoppling mot rymden. Med senaste forskning och teknik ger vi en inblick i hur företag och organisationer kan visualisera och simulera data för att ta bättre beslut och skapa nya affärsmöjligheter.

Ta gärna kontakt med oss på Växjö Linnaeus Science Park om du vill veta mer om hur visualiseringsteknik kan skapa nytta hos ditt företag eller om du vill besöka vårt Visualisation Lab


Vill du veta mer om vårt samarbete med Visual Sweden?

Visual Lift - projektet som kan hjälpa ditt företag

Visual Lift är ett samverkansprojekt som riktar sig mot små och medelstora företag (SMF). I projektet visar vi upp vilka möjligheter som finns med olika visualiseringstekniker som företag kan använda för att kommunicera kring exempelvis produkter, produktionssystem och leveranssäkerhet. Utöver detta kan SMF få praktisk hjälp av experter inom visualisering och bildanalys att hitta en väg framåt i sina utmaningar.


Projektet kan hjälpa ditt företag med lösningar inom:

• Kommunikation genom visuella 3D-representationer

• Digitala och virtuella tvillingar

• Visualisering av data

Louise Brolin

Affärsutvecklare Strategiska samarbeten

Visual Sweden

Visual Sweden är ett initiativ med bas i Östergötland, inriktat på att främja innovation och tillväxt inom området visualisering och bildanalys. Visual Sweden har ett brett kontaktnät hos näringsliv, offentliga aktörer och akademin där vi gärna hjälper till att hitta gemensamma nämnare. Ibland handlar det om möten, matchmaking och synliggörande - andra gånger om gemensamma möjligheter via utlysningar och innovationsbidrag.

Nyheter  • Torsdagen den 21 mars var vi på plats på Visualiseringscenter C i Norrköping när invigningen av Norrköpings digitala tvilling ägde rum. Denna visualisering av Norrköpings stad kan nu upplevas och utforskas genom en tredimensionell karta - antingen i domteatern, på touchskärm eller som fysisk 3D-modell. Detta skapar möjligheter att upptäcka staden på helt nya sätt.


  • Det känns kul att kunna reflektera över den senaste Earth Week och den unika möjlighet vi erbjöd tillsammans med Visualiseringscenter C i Norrköping. Tillsammans välkomnade vi skolklasser från årskurs tre till nio till en föreställning - "Chemistry of Life" i den imponerande Geodomen. Detta var mer än bara en filmvisning. Det var en resa som utforskade kopplingen mellan allt levande på vår planet.


  • Under Earth Week bjöd vi på Växjö Linnaeus Science Park in skolklasser till Växjö konserthus för en unik möjlighet att uppleva en föreställning i geodomen från Visualiseringscenter C i Norrköping. Detta var en satsning för att uppmärksamma Earth Week och teknisk innovation bland framtidens
    entreprenörer.

Nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av allt spännade
som händer på Växjö Linnaeus Science Park!

Kontakta oss

Vi kan svara på frågor gällande våra fokusområden,
nätverk, samarbeten, labbmiljöer, event, projekt med mera