Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Växjö Linnaeus Science Park blir nod för AI Sweden och öppnar dörrar för företag i sydostregionen

Nyhet

Magnus Mörstam, Change agent för AI Sweden, är på plats hos oss för att hjälpa företag och offentlig verksamhet i regionen att accelerera användningen av tillämpad AI. Genom att vara en del av AI Swedens nätverk fungerar vi som en katalysator för företag och organisationer i sydostregionen som har ambitionen att generera hållbart värde med hjälp av AI.

Att bygga kunskap och ta steg mot ökad användning av AI är avgörande för att främja innovation, öka produktivitet och förbättra konkurrenskraft. Som företag får du tillgång till avancerad teknologiexpertis och utbildningar.


- Jag vill hjälpa företag och organisationer i närområdet att ta del av AI Swedens fantastiska resurser och göra det bästa av AI, som är teknik ingen kan ducka för, säger han.

AI-världen kan kännas ny och skrämmande och en del ställer sig säkert frågan om nyttan och värdet. För att skapa ökad förståelse och göra AI mer konkret kommer det att anordnas evenemang under våren där möjligheter och utmaningar med AI kommer att belysas och diskuteras.

- På det stora hela handlar AI om att du kan få teknisk hjälp med sådant som normalt kräver mänsklig intelligens. Ett lokalt exempel på hur AI kan omvandla affärsprocesser presenteras genom företaget Gimic, som använder AI för att effektivt sortera och kategorisera produkter i sin tillverkningskedja. Genom att använda AI-teknik kan de snabbt och exakt identifiera godkända produkter och upptäcka defekter.

Som regional nod inom AI Sweden strävar Växjö Linnaeus Science Park efter att engagera företag och organisationer i sydostregionen i detta spännande nätverk. Magnus Mörstams bakgrund, med erfarenhet från RISE och egenföretagande inom digitalisering, fungerar han som en nyckelperson som vägleder företag och organisationer mot en ökad integration av artificiell intelligens och därigenom stärka sin framtida konkurrenskraft.

Kontakta magnus.morstam@ai.se om du vill veta mer om AI och vad du som företagare kan göra för att använda AI för att utveckla din verksamhet.