Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Upplev Framtidens Stad och Innovativt Företagande

Nyhet

Det känns kul att kunna reflektera över den senaste Earth Week och den unika möjlighet vi erbjöd tillsammans med Visualiseringscenter C i Norrköping. Tillsammans välkomnade vi skolklasser från årskurs tre till nio till en föreställning - "Chemistry of Life" i den imponerande Geodomen. Detta var mer än bara en filmvisning. Det var en resa som utforskade kopplingen mellan allt levande på vår planet.

Genom att engagera flera sinnen och väcka tankar kring hållbarhet och innovation, lyckades vi inspirera till ett nytt sätt att lära. Vår ambition var att forma framtidens entreprenörer och kreativa tänkare, och responsen var inget mindre än överväldigande. Som en nod till Visual Sweden och Visualiseringscenter C i Norrköping har vi tillgång till den senaste tekniken och forskningen inom visualisering. Detta samarbete möjliggjorde en upplevelse som verkligen gick bortom det vanliga. Genom interaktiva touchbord fick eleverna också möjlighet att utforska vår planets biologiska mångfald och ekosystemets komplexitet. Vi är hoppfulla om att detta har öppnat ögonen för vikten av att vårda och skydda vår jord för framtida generationer.

Ny teknik och möjligheter för utveckling

Den 25:e april kommer vi genomföra ett spännande evenemang i samarbete med Linnéuniversitetet. Tech Day kommer att utforska och belysa utveckling inom smarta städer genom möjligheter med HPC (High- performance computing) och AI (artificiell intelligens). Tech Day kommer att vara tillgängligt för både akademi och näringsliv att tillsammans utforska och visa på gemensamma värden. Vi kommer att ha föreläsningar och workshops där deltagarna kan fördjupa sig i de senaste framstegen. Linnéuniversitetet kommer att dela med sig av sin expertis inom HPC och AI och visa hur dessa avancerade teknologier kan användas. Deltagarna kommer bland annat att få insikter i hur datadriven analys och automatisering kan förbättra effektivitet och genomförande inom olika områden inom industri och staden.

Nya steg mot affärsutveckling

Tillsammans med Företagsfabriken har vi tagit ytterligare steg för att stärka och stödja startups och tillväxtföretag inom vårt ekosystem. Genom att samarbeta har vi intensifierat vårt arbete med att utveckla en modell, designad för att erbjuda en mer strukturerad och stödjande miljö för företagsutveckling och innovation. Vi är engagerade i att tillhandahålla resurser, mentorskap och nätverksmöjligheter för att främja tillväxten av nya företag inom vår region. Genom att kombinera våra kunskaper och resurser strävar vi efter att skapa en gynnsam miljö där entreprenörer och startups kan nå sin fulla potential. Detta samarbete stärker inte bara vårt gemensamma engagemang för att stödja nystartade företag, utan det ökar också våra möjligheter att skapa mer hållbara och innovativa resultat.

Vi ser fram emot att fortsätta utveckla och förbättra våra tjänster och program för att bättre stödja våra regionala företag och entreprenörer.


Fredrik Lindblad, vd