Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Visual Sweden

Växjö Linnaeus Science Park är sedan hösten 2022 en nod
för Visual Sweden och Visualiseringscenter C, i Kronobergs län.
Genom att vara en del av Visual Swedens nätverk finns tillgång
till Europas mest attraktiva innovationsmiljö
för visualisering och bildanalys.

Med avancerad visualiseringsteknik kan företag och organisationer lättare kommunicera sitt värdeerbjudade och använda sin data för att bli mer effektiva och konkurrenskraftiga.

I vårt visualisation lab visar vi exempel på digitala tvillingar, virtuella världar och direktuppkoppling mot rymden. Med senaste forskning och teknik ger vi en inblick i hur företag och organisationer kan visualisera och simulera data för att ta bättre beslut och skapa nya affärsmöjligheter.

Ta gärna kontakt med oss på Växjö Linnaeus Science Park om du vill veta mer om hur visualiseringsteknik kan skapa nytta hos ditt företag eller om du vill besöka vårt Visualisation Lab


Vill du veta mer om vårt samarbete med Visual Sweden?

Visual Lift - projektet som kan hjälpa ditt företag

Visual Lift är ett samverkansprojekt som riktar sig mot små och medelstora företag (SMF). I projektet visar vi upp vilka möjligheter som finns med olika visualiseringstekniker som företag kan använda för att kommunicera kring exempelvis produkter, produktionssystem och leveranssäkerhet. Utöver detta kan SMF få praktisk hjälp av experter inom visualisering och bildanalys att hitta en väg framåt i sina utmaningar.


Projektet kan hjälpa ditt företag med lösningar inom:

• Kommunikation genom visuella 3D-representationer

• Digitala och virtuella tvillingar

• Visualisering av data

Louise Brolin

Affärsutvecklare Strategiska samarbeten

Visual Sweden

Visual Sweden är ett initiativ med bas i Östergötland, inriktat på att främja innovation och tillväxt inom området visualisering och bildanalys. Visual Sweden har ett brett kontaktnät hos näringsliv, offentliga aktörer och akademin där vi gärna hjälper till att hitta gemensamma nämnare. Ibland handlar det om möten, matchmaking och synliggörande - andra gånger om gemensamma möjligheter via utlysningar och innovationsbidrag.

Nyheter  • Sommaren är här, och med den kommer en tid för reflektion och återhämtning efter en intensiv och produktiv vår. Vi på Växjö Linnaeus Science Park har haft fullt upp med en rad spännande aktiviteter, och det är med stolthet vi kan se tillbaka på allt vi har åstadkommit tillsammans.


  • Växjö Linnaeus Science Park är glada att meddela att de nyligen har förvärvat Företagsfabriken i Kronoberg. Detta strategiska köp representerar en betydande investering för att stärka det regionala innovationslandskapet.


  • Vi hade återigen nöjet att välkomna representanter från Skogsstyrelsen och deltagare från LoCoFoRest, ett SIDA-finansierat projekt med fokus på skogsrestaurering i Asien och Afrika. Målet med LoCoFoRest är att återställa degraderade skogar och samtidigt bidra till ökat välstånd för de lokalsamhällen som är beroende av skogen för sin försörjning.

Nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av allt spännade
som händer på Växjö Linnaeus Science Park!

Kontakta oss

Vi kan svara på frågor gällande våra fokusområden,
nätverk, samarbeten, labbmiljöer, event, projekt med mera