Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Visualisation Lab - Upptäck, lär och tillämpa VR och AR

Visualisation Lab är en unik öppen labbmiljö där ni ökar er kunskap kring VR och AR på alla nivåer. Det unika i labbmiljön är vår VR-simulator med ett Omnideck (rullande golv) som ger användaren 360 graders fri rörlighet. Detta kombineras med de senaste versionerna av headset och handkontroller. Växjö Linnæus Science Park tillhandahåller testbädden som en del av uppdraget att stödja utvecklingen i regionen.

Upptäck VR/AR

Studiebesök där alla får testa och uppleva möjligheterna med en fri och obegränsad virtuell upplevelse vad gäller syn, hörsel, interaktion och inte minst - rörelse.

Öka din kunskap om VR/AR

Öppna föreläsningar, workshops och nätverk för er som vill lära er mer. Om ni redan besitter stor kunskap är ni välkomna att höra av er för samarbete kring olika kunskapsevent.

Testa din VR/AR-idé här

Utveckling och utvärdering av ditt företags VR/AR-idé. Här kan du som utvecklare testa dina projekt och visa upp dem i en unik miljö för din beställare. Som företag kan ni presentera projektet för medarbetare och kunder genom en helhetsupplevelse i vår mötesmiljö i stället för på det egna kontoret.

Samverka med oss i ert VR/AR-projekt

Har ditt företag en idé kring ett utvecklingsprojekt inom VR eller AR? Växjö Linnæus Science Park samverkar och gör gärna tillsammans med er en analys över möjligheten att söka extern finansiering för ett utvecklande innovationsprojekt inom VR eller AR. Gemensamt kan vi då bidra till vidareutveckling av tekniken och/eller dess användningsområden samtidigt som innovationsgraden i regionen ökar.

Vi delar upp vårt samverkande utvecklingsarbete i två spår:

- Utveckling - främst för större företag och nystartade innovativa bolag
- Utbildning - akademi, utbildningsanordnare, grund- och gymnasieskolan (nya pedagogiska verktyg)