Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Design Thinking

Förändra din syn på problem och utmaningar. Med
denna metodik kan du säkerstställa att det är rätt
problem du försöker lösa. Och för att hitta den ultimata
lösningen på din utmaning, får du lära dig att identifiera
flera olika vägar att hitta rätt.

Design Thinking är metodiken som hjälper organisationer att skapa innovativa lösningar genom att integrera mänskliga behov, teknologins möjligheter och affärsframgång. Här sätts fokus på att förstå och lösa användarnas verkliga problem.

Organisationer har ofta en tendens att glömma de mänskliga behoven när de utvecklar lösningar där den här metoden betonar vikten av att förstå och adressera användarnas verkliga problem som medför en flexibel, användarfokuserad, snabb och träffsäker utvecklingsprocess. Den uppmuntrar till brainstorming, prototypande och snabb utvärdering av lösningar, samt främjar involvering och samarbete mellan arbetsgruppen.

Design Thinking skapar ett gemensamt mål för att lösa rätt problem.

Design Thinkin processen

Vill du veta mer om Design Thinking?

Ta ditt innovationsarbete framåt!

Vill du ta din organisations produkt-, tjänste-, eller konceptutveckling till nästa nivå? Upptäck kraften i Design Thinking – den banbrytande metoden som framgångsrikt implementerats av företag som Apple, Google, Booking.com och Netflix.

Vill ni som företag tänka i nya banor? Vill du effektivisera/utveckla innovationsarbetet i ditt företag?
Vi kan hjälpa till!

Inspiration: Utforska vikten av innovation inom organisationer och dess lönsamhet. Lyssna på vår expert under en 30-minuters session som presenterar inspirerande exempel för att stärka innovationsarbetet i din organisation eller grupp.

Introduktion: En 60-minuters session där vi utforskar de fem stegen inom Design Thinking.

Mindset och metod: Under 120 minuter går vi praktiskt igenom de fem stegen inom Design Thinking. Vi experimenterar med olika verktyg, skapar och löser problem tillsammans. Vi guidar dig genom hela processen och presenterar lösningarna i grupp.

Grundkurs: Syftet med denna kurs är att ge deltagarna en grundläggande förståelse för hur man använder Design Thinking för att skapa produkter och tjänster som är önskvärda, genomförbara och lönsamma. Detta avslutas med en genomlysande workshop där konceptet testas.

Coachning: När du har deltagit i våra föreläsningar eller står inför en utvecklingsutmaning och behöver råd om hur du kan tillämpa Design Thinking i din organisation finns vi till här.

Design Thinking i samarbete med D.School

Design Thinking är en kreativ innovationsmetod från D.School Stanford i USA. Filosofin är tron på att alla kan vara kreativa.

"The d.school helps people develop their creative abilities. It’s a place, a community, and a mindset."

Malin Johansson

Affärsutvecklare Design Thinking

Nyheter  • Torsdagen den 21 mars var vi på plats på Visualiseringscenter C i Norrköping när invigningen av Norrköpings digitala tvilling ägde rum. Denna visualisering av Norrköpings stad kan nu upplevas och utforskas genom en tredimensionell karta - antingen i domteatern, på touchskärm eller som fysisk 3D-modell. Detta skapar möjligheter att upptäcka staden på helt nya sätt.


  • Det känns kul att kunna reflektera över den senaste Earth Week och den unika möjlighet vi erbjöd tillsammans med Visualiseringscenter C i Norrköping. Tillsammans välkomnade vi skolklasser från årskurs tre till nio till en föreställning - "Chemistry of Life" i den imponerande Geodomen. Detta var mer än bara en filmvisning. Det var en resa som utforskade kopplingen mellan allt levande på vår planet.


  • Under Earth Week bjöd vi på Växjö Linnaeus Science Park in skolklasser till Växjö konserthus för en unik möjlighet att uppleva en föreställning i geodomen från Visualiseringscenter C i Norrköping. Detta var en satsning för att uppmärksamma Earth Week och teknisk innovation bland framtidens
    entreprenörer.

Nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av allt spännade
som händer på Växjö Linnaeus Science Park!

Kontakta oss

Vi kan svara på frågor gällande våra fokusområden,
nätverk, samarbeten, labbmiljöer, event, projekt med mera

Fler av våra tjänster

Studio Lab

I vår avancerade studio ger vi dig möjlighet att skapa allt från spännande podcaster och imponerande filmproduktioner till vägledning och kreativ inspiration.

Innovation Lab

Vårt Innovationslabb är hjärtat för kreativitet och utforskning. Här kan ditt företag utforska nya möjligheter till prototyper genom bland annat 3D -printing.

Visualisation Lab

Vårt visualiseringslabb är den plats där den digitala världen smälter samman med den fysiska. Här kan du som företag utforska möjligheterna med att använda ny teknik för att möta din vardag.