Till Växjö Linnaeus Science Park startsida

Innovation Lab

Här möts teknisk innovation och företagsutveckling,
kryddat med kreativitet. Dessutom erbjuder vi
möjligheten att skapa prototyper.

Innovation Lab är hjärtat för kreativitet och utforskning. Här ges företag möjligheter att testa och prototypa sina idéer. Med tillgång till avancerad teknik och expertis kan företag snabbt och kostnadseffektivt utforska ideér till nya produkter och tjänster.

Kanske är det svårt att få till innovation på hemmaplan. Det kan saknas verktyg, arbetsmodeller, finansiering eller ett passande utrymme. Ibland behövs input utifrån för att nå fram till lösningen som både är innovativ och affärsmässig. Vi tror därför på att ta sig utanför sina vanliga väggar, låta sig inspireras och ta hjälp av dem som har stor erfarenhet att jobba systematiskt med forskning och utveckling.

Vill du veta mer om vår Innovation Lab?

Öppna och anpassade aktiviteter

Innovation nås genom samarbeten där man korsbefruktar olika kompetenser. Det kan vara inom ett företag, i dialog med kunder eller genom samarbete med extern part. Innovation Lab erbjuder aktiva event och färdiga workshops såväl som anpassade workshops för att passa just din verksamhet.

Exempel på workshops i Innovation Lab:

  • Personalaktivitet där det mest innovativa tänkandet kan komma från oväntat håll, ett sätt att genom praktiskt genomförande få lära ny teknik
  • Kundaktivitet där ni bjuder på kunskap och får kundernas input på era produkter, ett kreativt avbrott under en konferens

Samverkan med akademin

Innovation Lab är en labbmiljö i nära samverkan med akademin och näringslivet. I det samarbetet kan vi hjälpa till att föra samman grupperingar av forskare, studenter, entreprenörer, personer från näringslivet eller det offentliga. Vi kombinerar de resurser som krävs för att jobba innovativt under en begränsad tid med er innovationsutmaning. Vi kan samutnyttja teknik och samarbeta i allt från problemlösning, testning, prototypframtagning till patent, finansiering och investeringar

David Avery

Affärsutvecklare Innovation lab

Nyheter

Nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta del av allt spännade
som händer på Växjö Linnaeus Science Park!

Kontakta oss

Vi kan svara på frågor gällande våra fokusområden,
nätverk, samarbeten, labbmiljöer, event, projekt med mera

Fler av våra tjänster

Studio Lab

I vår avancerade studio ger vi dig möjlighet att skapa allt från spännande podcaster och imponerande filmproduktioner till vägledning och kreativ inspiration.

Design Thinking

Förändra din syn på problem och utmaningar genom att anta problem och utmaningar på ett ett nytt sätt. Med denna metodik säkerställer du att det är rätt problem som du försöker lösa.

Visualiseringslabb

Vårt visualiseringslabb är den plats där den digitala världen smälter samman med den fysiska. Här kan du som företag utforska möjligheterna med att använda ny teknik för att möta din vardag.